cazare piatra neamt
cazare piatra neamt
cazare piatra neamt
cazare piatra neamt
Muzee - Byblos ***

Obiective :

cazare ieftina Piatra Neamt   oferta revelion 2013
cazare Piatra Neamt ieftina

Muzee
 • Muzeul de arta neolitica Cucuteni
  Adresa:Piatra Neamt, Str. Stefan cel Mare nr. 3;
  Date contact: Tel. 0233 217496;
  Muzeul este unic in Europa , fiind unul din cele mai importante muzee din Romania. El a fost deschis in iunie 2005 si detine cea mai variata si bogata colectie Precucuteni-Cucuteni. Cladirea a fost ridicata in anii 1928-1930 de constructorul Carol Zani si ornamentata de sculptorul Vincenzo Puschiasis. Muzeul prezinta in jur de 300 de piese din cadrul Culturilor Precucuteni - Cucuteni incluse in categoria "tezaur" a patrimoniului cultural national
 • Muzeul de Etnografie
  Adresa: Piatra Neamt, Piata Libertatii, nr.1.
  Date contact: Tel. 0233 216808;
  A fost infiintat in 1980. Actualmente muzeul expune obiecte de etnografie si arta populara (textile, ceramica, mobilier), care ilustreaza ocupatii, obiceiuri, port din zona Neamt.
 • Muzeul de Istorie
  Adresa: Piatra Neamt, str. M.Eminescu nr.10
  Date contact: Tel. 0233 217496;
  A fost infiintat in 1934 de preotul Constantin Matasa . muzeul are peste 100.000 de exponate. O serie de piese pot fi individualizate datorita semnificatiei lor pentru civilizat,ia acestor meleaguri : Vasul cu colonete de la Izvoare, vasele de cult si provizii de la Gheraiesti, tezaurul de vase de aur de la Radeni si cel de argint de la Muncelu. El detine si importante colectii arheologice din epoca bronzului si geto-dacice.
 • Muzeul de Arta
  Adresa:Piatra Neamt, Piata Libertatii nr.1
  Date contact: Tel. 0233 216808;
  A luat fiinta in anul 1960 prin donatii, transferuri de la Muzeul arheologic regional sau prin achizitii. Muzeul are o suprafata de 695 mp si cuprinde 4 sali: Specific national si interferen,e europene, Metafora si culoare, Sectia maestrilor si Repere contemporane. Muzeul detine colectii de scupltura, grafica, pictura si tapiserie semnate de artisti plastici locali sau de renume national: Lascar Vorel, Nicolae Tonitza, Ion Tuculescu, Corneliu Baba.
 • Muzeul de Stiinte Naturale
  Adresa:Piatra Neamt, str. Petru Rares nr. 26
  Date contact: Tel. 0233 224211;
  A fost infiintat in anul 1960.. Muzeul are o suprafata de 350 mp. Muzeul detine o colectie importanta de pesti fosili, unici in lume si alte bogate colectii de mineralogie-petrografie, paleontologie, botanica, entomologie, vertebrate.
 • Expozitia Muzeala Curtea Domneasca
  Adresa: Piatra Neamt, Piata Libertatii
  Date contact: -
  Curtea Domneasca,situata pe un mic platou ce domina centrul orasului, face parte dintr-un ansamblu arhitectural ce cuprinde Biserica Sf. Ioan si Turnul-clopotnita si care isi are inceputurile in perioada 1468-1475 fiind ctitorit de Stefan cel Mare. Din Curtea Domneasca s-a mai pastrat doar o parte din pivnitele casei domnesti si portiuni din zidul de incinta. Expozitia cuprinde materiale tridimensionale arheologice si documentare descoperite in zona Curtii Domnesti, dar si in alte puncte din zona orasului Piatra Neamt. cazare ieftina piatra neamt
 • Muzeul memorial "Calistrat Hogas"
  Adresa:Piatra Neamt, str, Calistrat Hogas, nr.1
  A fost amenajat in 1969 in casa in care a locuit scriitorul (construita in sec. al XIX-lea). Cuprinde documente de familie, manuscrise, mobila originala, obiecte personale ale scriitorului.
 • cazare ieftina Piatra Neamt   oferta revelion 2013
  cazare Piatra Neamt ieftina